Lewis Hamilton overtager VM-føring efter sejr i Ungarn

24/07/2016

Den forsvarende Formel 1-verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), er for første gang i sæsonen oppe på førstepladsen i kampen om årets verdensmesterskab.

Det faktum er en kendsgerning efter søndagens grandprix i Ungarn, hvor Hamilton vandt foran holdkammerat Nico Rosberg.

De to startede som etter og toer, men med omvendt fortegn.

Rosberg fik dog en forfærdelig sløv start, hvor han blev overhalet af Lewis Hamilton, som holdt sig i front hele vejen til mål.

Danske Kevin Magnussen krydsede målstregen i Ungarn som nummer 15, mens Renault-kollega Jolyon Palmer blev nummer 12.

Palmer var oppe på syvendepladsen, men en dum fejl sendte ham væk fra pointene igen.

Magnussen startede som nummer 19, men vandt to placeringer på starten og var derfor fremme på 17.-pladsen, dog stadigvæk lidt efter holdkammerat Palmer.

Det blev gradvist bedre for danskeren, og pludselig var Kevin Magnussen oppe i pointene, da konkurrenterne havde været forbi pitten, mens Magnussen selv drønede videre.

Danskeren måtte dog også selv i pit, og han kom ud på en 16.-plads, før han igen kunne begyndte at kravle op i klassementet.

Det blev dog kun til en enkelt placerings forbedring.

I front var der hård kamp mellem Hamilton og Rosberg, som midtvejs - efter 35 ud af 70 omgange - stadig lå inden for cirka to sekunder.

Jævnbyrdigheden fortsatte, og enkelt mindre fejl fra Hamilton ville være nok til at sætte førstepladsen over styr.

Briten viste dog sit høje niveau og holdt hele vejen til målstregen, mens Nico Rosberg kørte over stregen som nummer to.

Dermed er det Hamilton, som fører i VM-stillingen.

Han har seks point mere end Rosberg.

Daniel Ricciardo (Red Bull) kom søndag i mål som sidste mand på podiet, mens Sebastian Vettel (Ferrari) blev nummer fire.