Lewis Hamilton sejrer i England

05/07/2015

Lewis Hamilton gentog bedriften og vandt på Silverstone, da der søndag blev kørt Formel 1 grand prix.

Hamilton udbyggede dermed sin føring i den samlede stilling, og han levede op til forventningerne og vandt for andet år i træk på den traditionsrige bane i England.

Hamilton traf de rigtige beslutninger mod slutningen af løbet, da der kom regn, og efter et fornuftigt pitstop kørte han sig i front og hold føringen til stor jubel for hjemmepublikummet.

Hamilton vandt foran holdkammeraten Nico Rosberg med Ferraris Sebastian Vettel på tredjepladsen i et løb, hvor Williams-kørerne blev de store tabere.

Starten blev således en af de mere opsigtvækkende i denne sæson.

Lewis Hamilton startede i pole position med sin Mercedes-holdkammerat Nico Rosberg lige efter, men da starten gik, så det næsten ud som om de to Mercedes-biler stod stille.

Det udnyttede Williams brasilianer Felipe Massa og med fuld fart i bilen strøg han imellem de to Mercedes-biler og bragte sig i spidsen.

Willams Valtteri Bottas strøg med, og det var derfor i begyndelsen en hård kamp mellem Williams og Mercedes på de fire første placeringer.

Lewis Hamilton var opsat på at vise hjemmepublikummet noget, og efter et pitstop tog han føringen.

Mercedes havde ikke i sinde at give noget fra sig, og med 11 omgange igen tvang Rosberg bilen foran Massa, og det var igen Mercedes helt i front med to biler, som så mange gange tidligere i denne sæson.

Regnen kom og gik over Silverstone i slutningen af løbet, alt imens Rosberg hentede ind på Hamilton.

Lewis Hamilton valgte dog at køre i pit med otte omgange tilbage på grund af regnen, og dermed kørte Rosberg sig i front midlertidigt. Det lignede lidt et skakspil mellem de to holdkammerater om valg af dæk.

Vandet stod op fra hjulene, og Nico Rosberg måtte derfor også tage en tur i pit for at skifte dæk. Det bragte Hamilton tilbage i front, og det lignede, at han havde truffet det rigtige dækvalg i tide.

Rosberg vandt i 2013 på Silverstone, mens Hamilton ud over sejren i fjor også vandt på banen i 2008.

Hamilton holdt hele vejen i mål, og han fik dermed revanche for nederlaget til netop Rosberg i det seneste løb i Østrig, og Lewis Hamilton har nu hentet fem Formel 1-sejre i denne sæson.

Mercedes er dermed det første team i 62 år, der har haft to kørere på podiet i ni løb i træk.

I den samlede stilling øgede Lewis Hamilton sin afstand ned til Nico Rosberg på andenpladsen med 17 point.