Lotte Friis smider bronzemedaljen væk i VM-finale

04/08/2015

Svømmeren Lotte Friis lignede længe en medaljetager i tirsdagens finale i 1500 meter fri ved VM i russiske Kazan, men hun måtte nøjes med en ærgerlig fjerdeplads efter at have ligget til medalje gennem stort set hele løbet.

Der var på forhånd ikke de store forhåbninger om, at danskeren kunne true det 18-årige amerikanske svømmefænomen Katie Ledecky, der i indledende heat var næsten et halvt minut hurtigere end danskeren, der var næstbedst af alle i de indledende heat.

Finalen blev som ventet endnu en magtdemonstration af Ledecky, der allerede efter 100 meter havde distanceret Friis og alle de andre godt og grundigt.

Guldmedaljen vandt Ledecky i tiden 15.25,48 minutter, hvilket er en klar forbedring af den verdensrekord, Ledecky satte i indledende heat. Og hun sluttede næsten 15 sekunder foran nærmeste forfølger.

Lotte Friis svømmede i tiden 15.49,00 minutter.

I løbets indledende fase lå Friis toer, men stille og roligt blev hun indhentet af Lauren Boyle fra New Zealand, der midtvejs overhalede danskeren.

Boyle holdt Friis bag sig og tog sølvet, og længe lignede det sikker bronze til danskeren, men hun gik lidt kold til sidst og blev overhalet af ungarske Boglarka Kapas, der med en stærk slutspurt slog danskeren med næsten to sekunder.

- Det kørte meget godt indtil halvvejs, og så kunne jeg godt mærke det i min krop. Min krop har måske ikke helt restitueret så meget, som den skulle efter indledende.

- Jeg kunne godt se, hun (Kapas, red.) kom bagfra. Jeg havde bare ikke det sidste skud energi. Jeg synes ikke, det er særlig fedt at komme hjem uden medalje, siger Lotte Friis til TV2 Sport.

1500 meter fri for kvinder er ikke en olympisk disciplin.

Danmark har vundet to VM-medaljer indtil videre. Tidligere i tirsdagens finaleafsnit vandt Mie Ø. Nielsen bronze i 100 meter ryg, mens Jeanette Ottesen mandag aften tog sølv i 100 meter butterfly.