Lyngby og AGF deler - Viborg vinder 1. division

30/05/2015

Årets næstsidste spillerunde i 1. division kunne være blevet den runde, hvor Lyngby og AGF skulle spille om tre vigtige point i oprykningskampen, men allerede mandag sikrede AGF sig oprykning til Alka Superligaen.

Derfor var æren næsten lige så vigtig som point i lørdagens opgør - i hvert fald for hjemmeholdet Lyngby, der har haft en skidt forårssæson. Begge hold gav publikum en seværdig kamp, og efter en livlig affære sluttede den 2-2.

Før pausen scorede først Mate Vatsadze for AGF, mens Frederik Gytkjær udlignede på et straffespark. I anden halvlegs første minut bragte Johan Bjørdal atter AGF foran, men Frederik Gytkjær udlignede endnu engang til slutresultatet.

Pointdelingen betyder samtidig, at Viborg er sikker på at slutte øverst i 1. division. Viborgenserne udnyttede nemlig AGF's pointtab til at udbygge føringen til seks point inden sidste runde.

Mod allerede nedrykkede Brønshøj vandt Viborg med 3-0.

Der er til gengæld spænding om den anden nedrykningsplads i rækken inden sidste spillerunde.

AB vandt 2-0 hjemme over Vendsyssel. De tidligere danmarksmestre er fortsat under stregen inden sidste runde, men der er kun et enkelt point op til Fredericia, der spillede 2-2 i Skive.

I sidste spillerunde skal AB til Aarhus for at møde AGF, mens Fredericia får besøg af HB Køge.