Målfest og comeback sender DRCongo i semifinalen

31/01/2015

Der var lagt op til sproglig forvirring, da nabolandene Congo og DRCongo skulle afgøre, hvem der skulle i semifinalen ved Africa Cup of Nations.

Der bor mere end 15 gange så mange mennesker i DRCongo, og det blev også den befolkningsmæssige storebror, der avancerede efter et imponerende comeback i en målfest.

DRCongo vandt kampen 4-2 og kan nu pryde sig af at være blandt Afrikas fire bedste fodboldnationer.

Der var spillet 55 minutter, før der kom gang i målscoringen, men så fulgte en vanvittig afslutning med masser af mål.

Congo kom på både 1-0 og 2-0 ved Férébory Doré og Thievy Bifouma.

Dermed lignede det unægtelig, at de glade og dansende Congo-fans ville blive forkælet med en plads i semifinalen, men DRCongo ville det anderledes.

Dynamo Kiev-angriberen Dieumerci Mbokani bragte spændingen tilbage i opgøret med sin reducering til 2-1 efter 65 minutter, og det rystede Congo.

10 minutter senere udlignede angriberen Jeremy Bokila, da han vendte flot rundt i feltet og sparkede bolden hårdt i nettaget.

Så var der lagt op til en nervekrig mellem nabolandene, men DRCongos Jöel Kimwaki havde ingen intentioner om at skulle i forlænget spilletid.

Han scorede til 3-2, og opgøret var dermed vendt fuldstændig på hovedet i løbet af et kvarter.

I overtiden slog Dieumerci Mbokani sejren fast, da han scorede til 4-2.

Senere lørdag møder Tunesien hjemmeholdet Ækvatorial-Guinea.