Mönchengladbach tager teten i Champions League-kapløb

03/05/2015

Den tyske traditionsklub Borussia Mönchengladbach er godt på vej til at kvalificere sig til næste sæsons udgave af Champions League.

Søndag vandt holdet 2-1 på udebane over Hertha Berlin fra ligaens tunge halvdel.

Det holdt dog hårdt. Først fem minutter før tid scorede Ibrahima Traore det forløsende sejrsmål.

Det sendte Mönchengladbach op på Bundesligaens tredjeplads, der giver direkte billet til gruppespillet i Champions League.

Holdet har to point ned til Bayer Leverkusen på fjerdepladen, der dog giver adgang til at spille kvalifikationskampe til Champions League.

Mönchengladbach fik søndag en god start med Max Kruses mål til 1-0 efter 11 minutter, men to minutter senere udlignede Valentin Stocker. Derpå var der stillingskrig indtil kort før tid.

Efter det sene sejrsmål er Mönchengladbach også kun to point fra Wolfsburg på andenpladsen.

I den anden ende har Hertha Berlin fire point ned til nedrykningsstregen.

I søndagens første kamp i ligaen vandt Hamburger SV 2-1 på udebane over Mainz 05. Dermed rykkede HSV over nedrykningsstregen, men dog kun med en afstand på et point.

Mainz 05, der tidligere på sæsonen fyrede Kasper Hjulmand som træner, kan hverken nå det ene eller det andet i midten af tabellen.