Mand prøver at bedrage ældre ved at lege barnebarn

Flere ældre er blevet udsat for forsøg på bedrageri af en mand, der har udgivet sig for at være deres barnebarn eller for at kende barnebarnet.

En af gangene er det lykkes manden at bedrage en 92-årig kvinde fra Holbæk.

Kvinden gav manden flere tusinde kroner, oplyser Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi.

- Manden ringer til de her ældre mennesker, og i to tilfælde siger han, at han er deres barnebarn, og at han har været udsat for en vandskade. Han er derfor nødt til at låne nogle penge her og nu for at betale for vandskaden.

- I et tilfælde er det lykkedes. I de to andre tilfælde blev det ikke til noget, men der er ingen tvivl om, at der er tale om forsøg på bedrageri, siger Carsten Andersen.

Manden fortalte den 92-årige kvinde, at hendes barnebarn havde et akut problem med en vandskade og kom efterfølgende og hentede pengene.

Den 92-årige kvinde fik at vide, at hun ikke måtte sige noget til sin søn.

En ældre kvinde fra Søstrup og en ældre mand fra Køge er også blevet kontaktet af en mand, der udgiver sig for at være deres barnebarn.

Tilfældene ligner unægteligt hinanden, og politiet tror derfor, at der er tale om den samme gerningsmand.

Han beskrives som almindelig af bygning med kort brunligt hår. Manden er desuden omkring 50 år gammel, dansk af udseende og 180-185 centimeter høj.

Ifølge politiet er det muligt, at han vil forsøge at bedrage andre, og politiet advarer derfor mod, at man udleverer penge under lignede omstændigheder.

/ritzau/

Dagens Gossip