Mandzukic sikrer Juventus avancement og sejr over City

25/11/2015

Juventus er videre til 1/8-finalerne i Champions League.

Onsdag aften vandt de italienske mestre fortjent 1-0 hjemme over engelske Manchester City efter en underholdende kamp i Torino.

Mario Mandzukic bragte Juventus foran i første halvleg, og der blev ikke scoret yderligere, så hjemmeholdet overtager førstepladsen i gruppe D med én kamp tilbage.

Italienerne har 11 point for fem kampe, mens Manchester City, der allerede var videre før onsdagens kamp, har ni point på andenpladsen.

Gruppens førsteplads er attraktiv, fordi vinderen af gruppen kommer til at møde en toer fra en af de andre grupper. Vinderen er dermed sikker på at undgå at møde andre gruppevindere som Bayern München og FC Barcelona.

Der var rigeligt med chancer i topkampen i Torino.

Efter et kvarter burde Fernandinho have bragt gæsterne foran, da bolden blev lagt død i Juventus' straffesparkfelt.

City-spilleren nåede dog ikke at få kroppen ind over bolden, så han tonsede den langt over mål fra en ellers helt fri position.

Få minutter senere kom hjemmeholdet foran 1-0.

Den velspillende venstreback Alex Sandro sendte en aflevering ind mod mål, hvor Mario Mandzukic løb sig fri og drejede bolden forbi Joe Hart i gæsternes mål.

Imens lå Manchester City-forsvareren Nicolas Otamendi på græsset og appellerede for frispark, fordi han mente, at Mario Mandzukic havde revet ham omkuld.

Den kroatiske angriber var tæt på at blive dobbelt målscorer efter knapt en halv times spil, men hans konsekvente afslutning blev mesterligt afværget af Joe Hart.

Kort før pausen fik Manchester City en gylden mulighed for at udligne, da Juventus' Claudio Marchisio leverede en katastrofe af en tilbagelægning.

City-angriberen Sergio Agüero fik fat i bolden, men Juventus-målmand Gianluigi Buffon fik afværget til hjørnespark.

Den 37-årige veteranmålmand var også vågen otte minutter efter pausen, da Fernando headede på mål. Buffon fik slået bolden på stolpen og fik efterfølgende fat i den igen.

Kort efter var Juventus igen meget tæt på.

Angriberen Alvaro Morata, der kort forinden havde afløst Mario Mandzukic, løftede bolden over Joe Hart, men bolden så ud til at gå lige forbi mål.

Hjemmeholdets Stefano Sturaro nåede imidlertid akkurat at ramme bolden, der endte på stolpen.

Der blev dog ikke scoret yderligere i den intense kamp, selvom Alvaro Morata og Citys indskiftede Raheem Sterling misbrugte en kæmpechance hver i slutfasen.