Manning-afløser ødelægger Tom Bradys perfekte sæson

30/11/2015

Det skulle have været mødet mellem to af de største quarterbacks i amerikansk fodbolds historie, Peyton Manning og Tom Brady. Men en skade hos førstnævnte gjorde, at det i stedet blev hans reserve, der ødelagde Bradys mulighed for en perfekt NFL-sæson.

Inden mødet i Denver natten til mandag havde New England Patriots vundet de første ti kampe i sæsonen, og dermed var man blot seks sejre yderligere fra at kopiere præstationen fra 2007, hvor holdet som det første nogensinde vandt alle 16 kampe i grundspillet.

Men chancen forduftede i Denvers bidende kulde, da Denver Broncos' reserve-quarterback Brock Osweiler førte hjemmeholdet til en sejr i overtid på 30-24.

New England førte det meste af vejen, men godt et minut før tid kastede Osweiler et touchdown, som bragte hjemmeholdet foran med 24-21.

Et fremragende angreb af Tom Brady i det sidste minut betød, at Stephen Gostkowski kunne udligne til 24-24 med et field goal få sekunder før tid.

I overtiden fik New England chancen først for at afgøre kampen, men Denvers forsvar viste stor styrke og stoppede det hidtil ubesejrede hold.

Efterfølgende leverede C.J. Anderson aftenens længste løb, da han over 48 yards brød igennem hele udeholdets forsvar, scorede touchdown og tilføjede New England sæsonens første nederlag med 30-24.

Med sejren har Denver nu ni sejre i 11 kampe, men begge hold har kurs direkte mod slutspillet.

Om Denvers vej mod og i slutspillet bliver med Peyton Manning som quarterback må tiden vise. Det afhænger dels af, hvor hurtigt han kommer over sin fodskade, og dels af om Brock Osweiler præsterer for godt til at blive bænket.