Mestrene tager første stik i intens håndboldfinale

01/05/2016

FC Midtjylland kan rejse til den afgørende returkamp i Esbjerg på torsdag med en føring på tre mål, efter at midtjyderne søndag vandt 20-17 i den første DM-finale i Ikast.

Et fint udgangspunkt for de danske mestre, men på den anden side er føringen ikke større, end at Team Esbjerg-spillerne kan vende slaget foran eget publikum - som de senest demonstrerede effektfuldt i semifinalen mod Tvis Holstebro.

Der er altså lagt op til en ny gyser som i sidste års finale mellem de samme to hold, som FC Midtjylland samlet vandt med ét mål.

Søndagens første finale blev fra første sekund den forventede intense forestilling, hvor der var bid i tacklingerne og stor koncentration i forsvarsspillet.

Selv om den spillemæssige kvalitet var svingende, blev publikum i Ikast underholdt af spændingen i en kamp, hvor der blev kæmpet hårdt for hver eneste scoring.

De to forsvar var nemlig bedre end de to angreb, og begge hold var længe om at skyde sig ind.

Der skulle gå mere end seks minutter, før Stine Jørgensen åbnede scoringen for midtjyderne, og Team Esbjerg brugte næsten ti minutter på at lave det første mål i åbent spil.

Ingen spillere lavede mere end to mål i den jævnbyrdige første halvleg, som FC Midtjylland vandt med 10-9.

Efter pausen begyndte hjemmeholdet at trække fra hjulpet af meget stærkt forsvarsspil. De hårde tacklinger gjorde livet surt for esbjergenserne, som i anden halvleg mistede rutinerede Rikke Zachariassen, der blev ramt af en skade i læggen.

Knapt halvvejs gennem halvlegen var FCM-føringen vokset til fire mål, 16-12, og gæsterne virkede rådvilde efter en stribe forgæves forsøg på at dirke midtjydernes defensiv op.

Storskytten Estavana Polman var dygtig til at finde sine holdkammerater med brugbare oplæg, men hollænderens eget kanonskud så man kun sjældent noget til.

I sidste minut havde FC Midtjylland mulighed for at øge føringen til fem mål, men i stedet fik Team Esbjergs Stine Bodholt reduceret til det mere spiselige 17-20-nederlag til gæsterne.