Mikkel Bødker skød canadiske gæster i sænk

29/11/2015

Der blev skudt med skarpt fra Mikkel Bødker, da Arizona Coyotes natten til søndag dansk tid tog imod den tidligere danskerklub Ottawa Senators i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Med et hattrick blev danskeren mildest talt afgørende i Arizonas 4-3-sejr, og han blev da også efterfølgende kåret til kampens bedste spiller.

Med de tre scoringer er Mikkel Bødker nu oppe på ni mål i denne sæson, og han indhenter dermed Frans Nielsen som den mest scorende dansker i verdens bedste hockeyliga.

Seks af Bødkers ni scoringer er i øvrigt sat ind mod Ottawa Senators, og Mikkel Bødker præsterede også et hattrick i 4-1-sejren over samme modstander den 24. oktober.

Danskeren var på pletten efter blot 38 sekunder denne gang, og efter en udligning fra gæsterne, scorede Mikkel Bødker igen 41 sekunder inde i anden periode.

I tredje periode gjorde danskeren det til 4-2, før Mark Stone reducerede til slutresultatet.

Arizona har trodset alle eksperters forventninger og er efter 23 kampe med 13 sejre til følge i den grad med i spillet om en plads i årets slutspil.

Frans Nielsen og New York Islanders hentede to vigtige point i kampen for at holde fast i en af de otte slutspilsbilletter i ligaens østrække.

På udebane mod Tampa Bay Lightning vandt Frans Nielsen og holdkammeraterne 3-2 efter have været bagud 2-0. Frans Nielsen lagde i tredje periode op til sejrsmålet, der blev scoret af New York Islanders kaptajn, John Tavares, efter en omgang klumpspil foran gæsternes mål.

Ligaens førerhold, Montreal Canadiens, med Lars Eller på holdkortet indkasserede et sjældent nederlag hjemme mod New Jersey Devils, som vandt 3-2 i overtid.

Canadierne var ellers foran 2-0, blandt andet takket være en assist fra Lars Eller ved 1-0-målet, men måtte forlade isen med kun ét point i en kamp, hvor der var lidt over 17 minutters istid til danskeren.

Med det ene point er Montreal stadig bedst i hele ligaen efter 18 sejre i 25 kampe.

Som den eneste af de fire danskere, der var i aktion i NHL natten til søndag, står Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets på nuværende tidspunkt i sæsonen ikke til at komme med i slutspillet.

Det må derfor ærgre Ehlers, at en god mulighed for at sætte to point på kontoen mod bundholdet Colorado Avalanche, blev spildt natten til søndag.

Winnipeg tabte 3-5 og er dermed to point fra den ottende plads i vestrækken, der giver adgang til ishockeyverdenens mest forjættede land.