Militante angriber amerikansk universitet i Kabul

Mindst én studerende er dræbt og 14 andre såret, efter militante personer har angrebet det amerikanske universitet i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det bekræfter chefen for Kabuls hospitaler, Mohammad Saleem Rasouly, over for Reuters.

Eksplosioner og skud ryster universitetet, siger afghanske kilder til flere medier. Der er tilsyneladende tale om flere gerningsmænd, der er trængt ind på universitetets område for at angribe.

En studerende på universitetet siger i telefonen til det franske nyhedsbureau AFP, at mange er fanget i klasselokalerne.

- Jeg hørte eksplosioner, og der er skud tæt på. Vores lokale er fyldt med røg og støv, fortæller den desperate studerende.

- Vi kan ikke komme ud og vi er meget bange.

Mange andre studerende sender fortvivlede bønner om hjælp på Twitter, skriver AFP. Blandt dem er også fotografen Massoud Hossaini.

- Kampene foregår inde på Det Amerikanske Universitet i Afghanistan (AUAF), skriver han på Twitter.

Hossaini arbejder for nyhedsbureauet AP og har vundet den prestigefyldte Pullitzerpris for sit arbejde. Han er tilknyttet universitetet.

- Sammen med mine venner slap jeg ud, men flere andre af mine venner og lærere er fanget indenfor, tweeter journalist Ahmad Mukhtar, der bor i Kabul.

Endnu har ingen gruppe taget skylden for angrebet. Det kommer på et tidspunkt, hvor Taliban har optrappet sin såkaldte sommeroffensiv.

Tidligere på måneden blev to af universitetets udenlandske professorer - en amerikaner og en australier - bortført midt i Kabul. Det er de seneste i en bølge af bortførelser, der har ramt den afghanske hovedstad.

Det Amerikanske Universitet i Afghanistan er et eliteuniversitet. Det blev åbnet i 2006 og har over 1700 studerende.

Det var ikke umiddelbart muligt for AFP at få en kommentar fra universitetet.

/ritzau/

Dagens Gossip