Minister til skattechefer: Ryd op eller det får konsekvenser

Med et tab på 12,3 milliarder kroner er der forhåbentlig sat punktum i sagen, hvor udenlandske svindlere har lænset den danske statskasse ved at få refunderet skat på aktieudbytter.

Men det vækker undren på Christiansborg, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) har valgt at holde fast i to af systemets absolutte topfolk, departementschef Jens Brøchner og Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

- Hvor stor en skandale skal man være ansvarlig for, før det får konsekvenser? Skal det være 20 milliarder eller 25 milliarder, spørger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) i torsdagens udgave af Politiken.

Karsten Lauritzen understreger, at han lytter til kritikken af Skats øverste ledelse, som også fremføres af Liberal Alliances skatteordfører, Merete Riisager.

- Jeg tager selvfølgelig de meldinger ned, som kommer fra de forskellige politiske partier. Jeg forstår godt, at der er en frustration, både på Christiansborg og i offentligheden.

- De (de højtstående embedsmænd, red.) har fået den opgave af mig at rydde op, og hvis der ikke bliver leveret på det, får det selvfølgelig nogle konsekvenser, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Dagens Gossip