Mistanke om korruption: Betjent stak bøder fra mindst 10 bilister i lommen

Skrevet af admin

17/09/2014

Mest læste i dag

I mere end 10 tilfælde skal en politimand have stukket bilisters bødepenge i egne lommer. Ovenikøbet skal han have stjålet en patruljevogn, da han også i sin fritid rykkede ud for at plukke trafikanter.

Det mener efterforskerne i Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, som har udvidet sigtelsen i den usædvanlige sag.

- Via vores efterforskning har vi konstateret yderligere forhold af underslæb, siger efterforskningschef Niels Raasted til Ritzau.

Ofrene skal være udenlandske bilister. Når udlændinge stoppes for at have kørt for stærkt eller for andre overtrædelser af færdselsloven, kan han eller hun få sagen ud af verden straks. Betjenten kan på stedet skrive en bøde og så modtage kontanterne.

Men en sjællandsk betjent beskyldes altså for at have stjålet pengene.

Da han blev anholdt i begyndelsen af april, drejede mistanken sig om et par tilfælde. Men nu er sagen vokset i omfang.

Desuden mener efterforskerne, at betjenten også er gået på rov i trafikken, selv om han ikke var i tjeneste.

- Vi har rejst sigtelse for nogle tilfælde af brugstyveri, idet han i sin fritid skal have tilegnet sig en polititjenestebil, da han kørte ud, siger Niels Raasted.

Han vil ikke røbe, hvordan de yderligere forhold er blevet afsløret.

- Jeg vil ikke komme ind på vores efterforskning, siger Niels Raasted.

Betjenten har ikke ønsket at lade sig genafhøre af efterforskerne.

Også en anden politimand er sigtet for i et par tilfælde at have stjålet bødepenge fra bilister. Desuden beskyldes denne betjent også for at have underskrevet sig med forkert navn og personalenummer, hvilket er dokumentfalsk.

Begge betjente er suspenderet fra tjenesten.

Som nævnt er bilisterne udlændinge. Derfor samarbejder man med myndighederne i Belgien, Bulgarien, Italien, Polen, Sverige og Tyskland.

Advokat Martin Cumberland er forsvarer for de to sigtede betjente, og han har tidligere oplyst, at de nægter sig skyldige.

Snart sendes sagerne videre fra politiklagemyndigheden til Statsadvokaten i København, som skal afgøre, om der skal rejses tiltale.

/ritzau/