Norsk dumhed koster EM-billet

14/10/2015

En dårlig tilbagelægning blev dyr for Norge, der tabte 1-2 mod Italien og måtte se Kroatien tage sig af en direkte EM-billet. Kroaterne sørgede nemlig selv for at gøre deres del af arbejdet ved at slå Malta med 1-0.

Norge var ellers på kurs mod EM med en 1-0-føring i Rom over Italien, men så begik backen Haitam Aleesami måske sit livs dumhed, der kostede et mål.

Et indlæg sejlede ind bagest i feltet, og her ville Aleesami forsøge at sende bolden tilbage til målmanden, men afleveringen var alt for svag, og det udnyttede Alessandro Florenzi til at score til 1-1 efter 73 minutter.

Selv samme Florenzi lagde op til Italiens vindende mål efter 82 minutter. Målet blev scoret af angriberen Graziano Pelle.

Dermed vinder Italien gruppe H med 24 point for ti kampe. Kroatien bliver nummer to med 20 point, mens Norge altså skal i playoff ligesom Danmark via tredjepladsen med 19 point.

Italien lagde bedst ud og var generelt spilstyrende mod Norge, som stod dybt på banen.

Alligevel var det nordmændene, som scorede kampens første mål.

Efter et frispark havnede bolden på kanten af feltet hos Alexander Tettey, og han bankede til bolden, som fladt strøg i mål. En kraftfuld og imponerende afslutning af midtbanespilleren, som sendte Norge mod EM.

Billedet ændrede sig ikke synderligt af den norske scoring. Det var stadigvæk italienerne, som var mest på bolden, mens nordmændene satsede på kontrastød.

Via en god organisation og en forbilledlig fight holdt nordmændene de italienske værter fra de helt store muligheder, indtil Haitam Aleesami forærede et mål væk.

Norge fik aldrig sat noget tryk ind i kampens slutminutter, det virkede som om, at nordmændene var løbet tør for energi.

Et mål til Malta i kampen mod Kroatien var Norges eneste livline, men Ivan Perisic', mål blev kampens eneste i Valetta.

I gruppens tredje kamp vandt Bulgarien 2-0 over Aserbajdsjan.