Ny europæisk fiasko: FCM taber hjemme

28/08/2014

FC Midtjylland røg torsdag aften ud af Europa League , da midtjyderne på hjemmebane tabte 1-2 til Panathinaikos fra Grækenland. Midtjyderne havde tabt 1-4 i første kamp og var dermed på en noget nær umulig mission på eget græs i Herning.

Kravet var derfor klar fra kampstart: FC Midtjylland skulle vinde 3-0 eller større, og det betød at midtjyderne gik frisk til opgaven. Spillerne troede tilsyneladende på, at resultatet kunne vendes. Allerede fra kampens første fløjt var midtjyderne farlige, og de dominerede kampen fuldstændigt.

Grækernes dødsstød blev sat ind kort inde i anden halvleg, da forsvarsspilleren Nano scorede på et direkte frispark. Målet var kontroversielt, da Nano fik lov at sparke frisparket om, da dommeren mente, at Jakob Poulsen var løbet for tidligt frem fra sin plads i muren.

FC Midtjylland fik godt nok tændt et lille håb, da Sylvester Igboun udlignede på straffepark med tyve minutter igen.

Men knap var bolden blevet givet op, før grækerne havde bragt sig foran igen. Med et par simple kombinationer var Viktor Klonaridis alene igennem og lagde roligt bolden i det lange hjørne.

Dermed fik midtjyderne intet ud af en udmærket præstation, hvor holdet især i kampens indledning kom frem til flere store chancer. Især Rilwan Hassan var tæt på at bringe FC Midtjylland foran, da han sparkede på mål fra distancen.

Siden var Pione Sisto tæt på, da han tog sig af et frispark på kanten af feltet. Bolden blev afvist af overliggeren og blev et symbol på kampens forløb, hvor midtjyderne konstant var lige ved og næsten.

Dermed er det Panathinaikos og ikke FC Midtjylland, der er med i bowlen i fredagens lodtrækning til gruppespillet.