OB kravler over stregen efter sejr over svækket FCN

23/11/2014

Efter den tredje ligasejr ud af seks mulige under træner Ove Pedersen er OB nu at finde over nedrykningsstregen i Superligaen.

Den tredje hjemmesejr i træk blev sikret med 1-0 over FC Nordsjælland på et mål af Vladimir Dvalishvili i første halvleg.

Dermed fortsætter en mindre nordsjællandsk krise. Holdet har kun hentet et point i de seneste fem kampe og har ikke formået at score en eneste gang i de seneste fire kampe.

En lovende start med topplacering er udskiftet med en position i midten af tabellen.

FC Nordsjælland kunne dårligt få værre præmisser for kampen. Mario Ticinovic, Ivan Runje, Martin Vingaard og Morten Nordstrand var alle ude med karantæne, mens den hollandske angrebsprofil Joshua John var skadet.

På kampdagen kom topscorer Uffe Bech for sent til taktikmødet inden afgangen til Odense, hvilket fik træner Olafur Kristjansson til at sætte ham på bænken.

OB har derimod kunnet stille med de samme 11 spillere i flere kampe på stribe, og med de vidt forskellige udgangspunkter tog OB initiativet fra begyndelsen.

Fynboerne spilede sig til flere store chancer, og det var fortjent, da den georgiske angriber Vladimir Dvalishvili efter et par forsøg fra klos hold ekspederede bolden i nettet efter et indlæg fra venstre side i det 37. minut.

Forinden havde Martin Spelmann misbrugt en friløber, og fynsk føring på et par mål havde været passende ved pausen.

Ti minutter efter denne blev Uffe Bech sendt fra skammekrogen og ind på banen, hvilket prompte gav udeholdets angreb mere pondus.

Et gennembrud fra Bech var tæt på at føre til udligning, men uselvisk forsøgte han at aflevere, da han ellers var i en oplagt afslutningsposition.

Men det var OB's kamp. Fynboerne skulle have afgjort den med yderligere en scoring, men det lykkedes trods alt at holde den knebne føring, der sendte holdet op på ligaens 10. plads - ét point foran FC Vestsjælland.