Pittsburgh vinder første finale i NHL på sent sejrsmål

31/05/2016

Ishockeyholdet Pittsburgh Penguins vandt en kneben sejr på 3-2 hjemme over San Jose Sharks, da de to hold mandag mødtes i den første finalekamp i NHL.

Nick Bonino blev matchvinder for Pittsburgh med cirka to et halvt minut tilbage af tredje periode.

Kris Letang fik fat i pucken bag San Joses mål, og han sendte den bagud til Nick Bonino, der sendte pucken i mål.

Pittsburgh scorede to gange i første periode, først ved Bryan Rust og dernæst ved Conor Sheary. Målene faldt med cirka et minuts mellemrum.

Superstjernen Sidney Crosby leverede et godt oplæg til 2-0-scoringen, da han først stoppede brat op og dernæst servicerede Conor Sheary med en flot baghåndsaflevering.

San Jose Sharks kom dog tilbage i anden periode med to mål.

Først reducerede Tomas Hertl til 1-2, og med lidt under to minutter tilbage af perioden fik Patrick Marleau udlignet.

Det skete, da han skøjtede rundt om hjemmeholdets mål og fik dirigeret pucken ind via Pittsburgh-målmand Matt Murrays ene skøjte.

Til sidst viste San Joses anstrengelser sig altså at være forgæves, da Nick Bonino scorede sejrsmålet.

NHL-finaleserien bliver afviklet som bedst af syv kampe.

Pittsburgh Penguins har også hjemmebane i den anden finalekamp, der bliver spillet onsdag.

Mens San Jose Sharks er i sin første NHL-finale nogensinde, står Pittsburgh i finalen for femte gang.

Klubben har tre gange vundet Stanley Cup-trofæet, senest i 2009.