Qatar spiller sig i kvartfinalen ved VM

25/01/2015

VM-værterne fra Qatar er klar til kvartfinalen ved VM i herrehåndbold efter sejr på 29-27 over Østrig i Lusail. Qatar var bagud 13-14 ved pausen.

Hjemmeholdet var bedst i slutfasen og trak fra ved stillingen 24-24, hvor nerverne var på højkant i begge lejre.

Flere af Qatars indkøbte spillere havde stor indflydelse i sejren i ottendedelsfinalen. I den hektiske slutfase scorede den cubanskfødte Rafael Capote fem gange og kan læne sig op af store roser for sin indsats.

Østrigerne følte sig en smule bortdømt i slutfasen, men faktum er, at de nok selv var skyld i de fleste af deres 14 udvisningsminutter mod Qatars kun seks.

Qatars mandskab med købte spillere har gjort det ganske fint hidtil ved VM. Det gælder måske i særlig grad Zarko Markovic. Den store spiller fra Montenegro scorer masser af mål, og han havde store aktier i Qatars comeback i begyndelsen af anden halvleg.

Markovic stod for otte af Qatars scoringer undervejs, men han stod en smule i skyggen af Rafael Capote i kampens sidste kvarter.

Hjemmeholdet var nede med et mål ved pausen, men scorede tre mål i træk og førte med to mål kort inde i anden halvleg. Derfra blev kampen særdeles nervepirrende.

Også Bertrand Roine, som blev verdensmester med Frankrig i 2011, forstod at brage igennem, når der var brug for det.

En tominutters udvisning blev dyr for Qatar midt i anden halvleg. Østrigerne vandt perioden med 2-0 og fik indhentet gæsterne til uafgjort 21-21.

I kvartfinalen møder Qatar vinderen af ottendedelsfinalen mellem Tyskland og Egypten.

I søndagens anden tidlige ottendedelsfinale vandt Slovenien med 30-28 over Makedonien.