Rasmus Falk åbner Esbjergs defensiv i overtiden

30/11/2015

OB og Esbjerg leverede en underholdende fodboldkamp mandag aften, som afsluttede Superligaens 17. spillerunde. Opgøret i Odense endte med en 2-1-sejr i overtiden til OB.

Det blev OB-kreatøren Rasmus Falk, der endte som fynboernes helt store helt med målet til 2-1, som blev scoret i kampens tillægstid.

Sejren betyder, at OB overhaler FC Nordsjælland og rykker op på en syvendeplads med 24 point.

Esbjerg fik dermed ikke skabt yderligere luft til bundproppen Hobro. Esbjerg har fortsat 15 point, mens Hobro, som i weekenden tabte 0-2 til Sønderjyske, har sølle ni point under nedrykningsstregen.

Det virkede ellers som om, at Esbjerg-træner Jonas Dal havde fået mere styr på spillestilen og især den vaklende defensiv, som havde lukket ni mål ind i de seneste to kampe.

Og fra kampens start fungerede Esbjergs defensiv såvel som offensiv ganske glimrende.

Nicki Bille Nielsen bragte Esbjerg foran med 1-0 efter 20 minutter, da angriberen nåede at sætte foden på et hårdt indlæg fra backen Leon Jessen.

Flere mål blev der ikke scoret i de første 45 minutter, hvor Esbjerg havde været bedst og fortjent var foran.

Lige omvendt blev det i anden halvleg, hvor OB begyndte bedst og fik udnyttet en god periode ved at udligne efter 48 minutter.

Angriberen Rasmus Festersen fandt en velspillende Mikkel Desler, som fra højre slog et langt indlæg ind i panden på Festersen, som havde sneget sig ind bagest i feltet ved 1-1-scoringen.

OB fortsatte dominansen og tilspillede sig flere store chancer, men hverken Mohamed El Makrini, Kenneth Zohore eller Azer Busuladzic var skarpe nok.

Det var til gengæld Rasmus Falk, som modtog en stikning i dybden og smart chippede bolden ind over Esbjerg-keeper Martin Dubravka.