Regeringen vil stoppe asylansøgere ved grænsen

Regeringen vil bremse strømmen af flygtninge, så asylansøgere kan afvises ved grænsen. Samtidig skal der ikke tages imod flere kvoteflygtninge i 2016, viser 2025-plan.

- Vi indfører en nødbremse mod ukontrollable flygtningestrømme, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Jeg vil ikke se Danmark i en situation igen, hvor flygtninge i hobetal går på motorvejene.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor mange flygtninge der skal komme ind i landet, før nødbremsen vil træde i kraft.

Dermed lægger regeringen nu op til at stramme markant i udlændinge- og asylpolitikken i de kommende 2025-forhandlinger.

- Vi ser et enormt flygtningepres og en folkevandring, der udfordrer Europa. Flygtningestrømmene presser vores samfund og samhørighed som folk og nation, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dansk Folkeparti har gjort udlændingestramninger til et hovedkrav ved de kommende forhandlinger. Og der vil formentlig være flere punkter i planen, som DF vil støtte op om.

Regeringen foreslår, ud over nødbremsen, flere stramninger i udlændingepolitikken, herunder et stærkere fokus på repatrieringsplaner. Det betyder, at flygtninge skal sendes hurtigere hjem igen, når situationen tillader det.

Derudover bliver det sværere at optjene offentlige ydelser, og regeringen vil afsætte én milliard til en prioriteret indsats i nærområder.

Desuden vil regeringen ikke modtage flere kvoteflygtninge i 2016.

- Regeringen har på grund af de mange asylansøgere, som Danmark har modtaget i de senere år, besluttet at skubbe den resterende del af kvoten til senere år, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det har været et krav fra Dansk Folkeparti, at Danmark skal træde ud af de internationale konventioner.

Men det afviser Lars Løkke Rasmussen.

- Danmark har en klar interesse i en stærk international retsorden. Regeringen ønsker at indgå i et aktivt internationalt samarbejde og overholde de internationale konventioner, som Danmark har tilsluttet sig, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip