Roma dummer sig og giver City ekstra chance

25/11/2014

AS Roma havde næsten sikret sig en plads i forårets 1/8-finaler i Champions League, men så gik det alligevel galt.

Francesco Totti lignede længe en matchvinder i tirsdagens udekamp mod CSKA Moskva, men en scoring tre minutter inde i overtiden sikrede russerne 1-1.

Udligningen betyder, at alt fortsat er åbent i gruppe E, hvor Manchester City nu har fået en fin chance for at avancere sammen med Bayern München.

Mødet mellem Roma og CSKA var bestemt ikke nogen fodboldmæssig åbenbaring med to hold, der ikke rigtigt ville satse noget.

To minutter før pausen fik Roma tilkendt et frispark på kanten af straffesparksfeltet. Mens Francesco Totti lagde an til at skyde, blev der skubbet kraftigt inde i muren, og den målfarlige angriber udnyttede et lille hul til at banke bolden op i målhjørnet.

Veteranen Totti er med sine 38 år den ældste målscorer i Champions League-historien.

Efter pausen pakkede de italienske gæster sig, men det lykkedes alligevel Roma at skabe halvlegens største chancer på et par gode kontrastød. Radja Nainggolan fik blandt andre chancen efter en time, men belgieren skød snert forbi mål.

Selv om Roma-spillerne forsvarede sig godt, så gik det alligevel galt i overtiden, da Vasili Berezutski sendte en aflevering ind i modstandernes felt. Ingen rørte bolden, der i stedet sejlede ind i nettet ved den bageste stolpe til 1-1.

CSKA ville med et nederlag have udspillet sin rolle i Champions League, men udligningen holder live i russernes chance for avancement.

Roma og CSKA har fem point, mens Manchester City på gruppens sidsteplads har to point. Med en Roma-sejr over CSKA ville muligheden for avancement have set næsten umulig ud for City.

Det engelske mesterhold får senere tirsdag aften besøg af gruppe E's suveræne tophold fra Bayern München. I sjette og sidste spillerunde skal City en tur til Italien for at møde Roma.

I gruppe H sørgede FC Porto for at punktere spændingen, da det portugisiske tophold vandt 3-0 ude over hviderussiske Bate Borisov.

Portos sejr betyder, at Bate ikke længere kan nå at indhente Shakhtar Donetsk, der følger Porto videre til forårets 1/8-finaler.