Roma hænger på i Champions League-kapløb

03/05/2015

Roma vandt søndag den anden ligakamp i træk og overtager andenpladsen i Serie A fra den lokale ærkerival Lazio. Hjemme i Rom vandt Roma 2-0 over Genoa.

Kampen om andenpladsen i Serie A er meget vigtig, da den giver direkte adgang til Champions League, mens tredjepladsen giver en plads i Champions League-kvalifikationen.

Vinterindkøbet Seydou Doumbia lavede kampens første mål før pausen, da ivorianeren efter et par fikse træk gav sig selv frit skud midt for mål.

Den mulighed udnyttede den lynhurtige angriber sikkert. I overtiden cementerede Alessandro Florenzi sejren med et flot solomål.

Roma pressede på for at lukke kampen i hele anden halvleg, og holdet var så opsat på at vinde, at man måske forsøgte at tage snyd i brug efter 65 minutter.

Romas Vasilis Torosidis ville hvert fald gerne have straffespark efter at være blevet væltet om kuld i feltet, men grækeren modtog i stedet et gult kort for film. På tv-billederne synes det dommerskøn yderst tvivlsomt.

Mod afslutningen af kampen fik Genoa lagt et lille tryk på Romas forsvar, som gang på gang afviste gæsterne og igangsatte kontraangreb den modsatte vej.

Og det var netop et kontraangreb, der førte til 2-0-målet to et halvt minut inde i overtiden. Alessandro Florenzi erobrede bolden på egen banehalvdel og løb flot op til Genoas straffesparksfelt og huggede bolden utageligt i nettaget.

Søndag eftermiddag har Lazio muligheden for at overhale Roma igen, hvis Lazio ude vinder over Atalanta.