Ronaldo-scoringer hjælper Real Madrid til storsejr

22/11/2014

Oprykkeren Eibar var som ventet ingen udfordring for Real Madrid i den spanske liga lørdag aften.

Ligaens stjernespækkede tophold vandt 4-0 på udebane og cementerede førstepladsen.

Waliseren Gareth Bale var den store iscenesætter på højrekanten særligt inden pausen, men målene tegnede tre andre offensive stjerner James Rodriguez, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema sig for.

Den førstnævnte VM-topscorer scorede med hovedet fra kort afstand midt i første halvleg, men forinden så Karim Benzema ud til at være i strafbar offside-position. Dommeren godkendte dog 1-0-scoringen.

Ronaldo havde ikke været specielt fremtrædende på dette tidspunkt, men kort før pausen afsluttede han et fremragende angreb ved at sparke 2-0-målet ind ved nærmeste stolpe.

Real Madrid havde helt styr på kampen, men brugte ikke for mange kræfter. Alligevel fortsatte kongeklubben med at skabe chancer, og midt i anden halvleg udnyttede franske Benzema en af dem til at udbygge til 3-0.

Ronaldo lukkede med straffesparksscoringen til 4-0 - hans andet mål i kampen og 20. ligascoring i sæsonen.

Tidligere lørdag sejrede lokalrivalen Atlético Madrid på hjemmebane over Malaga med 3-1.

Tiago og Antoine Griezmann bragte hjemmeholdet på sejrskurs, men Roque Santa Cruz gav Malaga nyt håb 20 minutter efter pausen.

Malagas chance for at udligne blev dog svækket ved Samuel Garcias røde kort 10 minutter senere, og en mand i overtal øgede Atlético i stedet ved Diego Godin seks minutter før tid.

De to kampe betyder, at Real topper ligaen med 30 point for 12 kampe, mens Atlético følger efter med 26. Barcelona kan komme op på 28 point senere lørdag aften med en hjemmesejr over Sevilla.