S: Det går langt bedre nu med at få danskere i job

Skrevet af admin

26/05/2015

Dagens topnyheder

Størstedelen af nye job i den private sektor skabt under den nuværende regering går til udlændinge, viser beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening ifølge Børsen.

DA-direktør Jørn Neergaard Larsen mener blandt andet, at overførselsindkomsterne er for høje, så der er for lidt til at motivere danskerne i arbejde.

Maja Panduro, politisk ordfører hos Socialdemokraterne, er ikke enig.

- Det her handler mere om, at DA og Venstre vil udskrige arbejdsløse danskere som dovne for at kunne sætte deres ydelser ned. Det er jeg ikke enig i, siger hun til Ritzau.

- Jeg kan ikke genkende det billede, at det kun skulle være udlændinge, som tager arbejdspladserne.

- Så sent som i går så jeg en analyse af LO, som viste, at størstedelen af de nye job, som er skabt det seneste halvandet år, at der er størstedelen gået til danskere, siger hun.

Over 30.000 af de 40.000 nye arbejdspladser er gået til arbejdskraft fra udlandet, viser DA's beregning.

Beregningen fra DA dækker perioden fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2014.

Mange af de 40.000 nye job er på halv- eller deltid. Omregnes tallet til fuldtidsjob, svarer det til 20.700. Heraf er over 20.000 tilfaldet folk fra andre lande ifølge DA.

- Virkeligheden er heldigvis, at det går fremad med beskæftigelsen blandt danskere, og det går nedad med ledigheden. Det er den retning, vi skal fortsætte af. Vi er ikke i mål, men det går altså den rigtige vej, siger Maja Panduro.

Hun medgiver, at det havde været sjovere, hvis DA-beregningen havde vist, at flere danskere havde taget de nye job.

- Det havde været bedre, hvis ikke der var en eneste dansker, som stod uden et arbejde.

- Disse DA-tal dækker også om nogle meget specialiserede job inden for industrien og sundhedssektoren, altså ingeniører og læger, hvor der ikke lige stod en dansker, som kunne tage det job, siger Maja Panduro.

Ifølge LO er den udenlandske arbejdskraft især blevet ansat inden for rengøring, social- og sundhedsvæsen, hotel og restauration, handel, industri og landbrug.

/ritzau/