S vil finde permanente penge til ny institutionsform

Det er altafgørende, at det ikke er penge fra en pulje, men derimod permanente midler, der bliver afsat til et løft i psykiatrien.

Sådan lyder det fra den socialdemokratiske socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Regeringen er klar med et trecifret millionbeløb over fire år til oprettelsen af en ny type institution for psykisk syge. Pengene skal findes i satspuljerne, men det er ikke godt nok, lyder det fra S-ordføreren.

- Jeg vil sige til regeringen, at det at bruge puljemidler til at finansiere en institutionsform som den her, er en dårlig idé.

- Vi skal ikke hoppe fra tue til tue i psykiatrien. Der skal stabile og solide rammer og flere penge til, siger Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Regeringens fokus på tilbud i psykiatrien kommer efter en række episoder med vold på bosteder. På under fem år har fem medarbejdere på bosteder blevet dræbt at beboere.

Socialdemokraterne bakker op om regeringens udspil til etableringen af en institution, som skal lægge sig midt imellem behandlingspsykiatrien og de kommunale botilbud. Den nye institution skal drives af regionerne.

- Der er en gruppe borgere, der i dag bor på bostederne, som er for tunge til at være der. De har udadreagerende adfærd, og de bliver indlagt mange gange i løbet af et år, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Både for borgerens skyld og for medarbejderens skyld skal de simpelthen have en anden type hjælp og støtte, end den de får i dag, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip