Samsung stopper salg af ny telefon efter batterieksplosion

Samsung suspenderer salget af sin topsælgende mobiltelefon Galaxy Note 7, efter rapporter om at batterierne i telefonerne eksploderer.

Det oplyser det sydkoreanske selskab fredag.

Samsung, der er verdens største producent af smartphones, vil tilbyde kunderne andre telefoner som erstatning for Galaxy Note 7.

- Vi har modtaget adskillige oplysninger om batterieksplosioner i Note 7, som blev officielt lanceret 19. august. Og det er blevet bekræftet, at der er et problem med en battericelle, siger lederen for Samsungs mobildivision, Koh Dong-Jin.

Samsung har foreløbig solgt en million Note 7, der har en skærm på 5,7 tommer. Det er blevet bekræftet, at 24 af dem er eksploderet, siger Koh Dong-Jin.

Mobilen er endnu ikke lanceret i Danmark, men skulle efter planen været lanceret næste uge.

Telenor oplyser, at man er i gang med at undersøge situationen, og det samme er tilfældet hos Telia.

- Lige nu afventer vi udmeldingerne fra Samsung.

- For dem, der har forudbestilt telefonen, er intet ændret. De beholder deres nummer i køen, og så må vi se, hvad der sker, og hvad Samsung melder ud, siger pressechef hos Telia Rasmus Avnskjold.

Samme melding kommer fra TDC:

- Vi skulle have lanceret den fredag i næste uge, men lanceringen er udskudt. Vi har endnu ikke en ny dato, skriver kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen i en kommentar.

Galaxy Note 7 er Samsungs nye flagskibsprodukt. Men telefonen er altså løbet ind i problemer allerede fra start.

- Denne overraskende tilbagekaldelse vil med garanti irritere brugerne, og de seneste hændelser ser bekymrende ud, siger analytiker ved banken IBK Securities Lee Seung Woo til Bloomberg News.

Han forventede, at Samsung ville sælge 14 millioner styk Note 7 i år. Det tal er nu nedjusteret til 12 millioner.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip