SF: Flere bosteder er lappeløsning på voldtægter

Et nyt botilbud til svært psykisk syge borgere rækker ikke, hvis det skal undgås, at beboere udsættes for voldtægter på landets bosteder. Det siger SF's socialordfører Trine Torp.

Hun reagerer på politinoter, der ifølge Fagbladet FOA, viser, at der har været flere anmeldelser af voldtægter af psykisk syge på tre kommunale bosteder.

- Nu må regeringen sikre reel tryghed på bostederne – ikke lappeløsninger. Det er desværre slet ikke nok, når regeringen primært lægger op til et nyt botilbud til én gruppe, når vi ved, at hele området har behov for et markant løft, siger hun.

På bostedet Lindegården har personalet siden 2014 anmeldt mindst seks voldtægter af psykisk syge mænd og kvinder begået af andre beboere.

På Ringbo er der registreret otte anmeldelser siden 2009. På Saxenhøj er der registreret to voldtægtsanmeldelser siden 2014.

Alle tre bosteder har oplevet, at medarbejdere er blevet dræbt inden for de seneste år.

- Jeg er meget bekymret over, at der også har været omfattende problemer med seksuelle forbrydelser.

- Det vil jeg bede ministeren undersøge til bunds, så vi kan få et overblik over, om der generelt er store problemer med seksuelle forbrydelser, siger SF's socialordfører Trine Torp.

Regeringen har netop indledt politiske forhandlinger om sikkerheden på landets botilbud. Den lægger op til, at der bruges 300 millioner kroner over fire år på at forbedre sikkerheden.

Socialminister Karen Ellemann (V) erkender, at en ny boform med øget sikkerhed ikke alene løser problemet.

- Et nyt botilbud gør det ikke alene, derfor har vi også taget en række andre anbefalinger med i vores udspil, som handler om at blive bedre til det forebyggende arbejde, siger ministeren.

/ritzau/

Dagens Underholdning