Sikker Arsenal-sejr over Everton

01/03/2015

Arsenal skulle lørdag forsøge at vaske midtugens 1-3 nederlag til Monaco af sig, da Everton kom på besøg i Premier League.

Det fik Arsene Wengers mandskab gjort med en 2-0 sejr, i en kamp hvor Arsenal fortjent tog de tre point, men ikke spillede prangende fodbold.

Everton lignede endnu en gang et hold, der har svært ved at finde formen.

Arsenal indtog forud for kampen en fjerdeplads i Premier League, mens Everton som ikke har haft en god sæson var at finde nede på en 14. plads.

Arsenal lignede i starten af kampen mere det hold, der onsdag tabte til Monaco, end et hold der ikke har tabt de seneste seks hjemmekampe på Emirates Stadium.

Initiativet og bolden blev overladt til gæsterne fra Liverpool, og efter 17 minutters spil kom Romelu Lukaku til kampens første større chance.

Hjemmeholdets Gabriel fejlvurderede en bold, og havde det ikke været for en vågen David Ospina i Arsenals mål, så var gæsterne kommet foran. Men af to omgange reddede målmanden for Arsenal.

Lukaku var flere gange en trussel mod Arsenals mål, men det blev aldrig til mere end lige ved og næsten for belgieren, der i kampen så ud til at være Evertons eneste håb for en scoring. Stortalentet Ross Barkley spillede en meget anonym kamp.

Som halvlegen skred frem fik Arsenal overtaget i kampen og kom til flere gode chancer, og i det 39. minut kom målet så. På et hjørnespark fik Olivier Giroud lov til at flugte bolden over i det lange hjørne. Skidt forsvarsspil af Everton, som lod Giroud stå helt umarkeret.

Everton startede også anden halvleg bedst, men selvom det lykkedes gæsterne at lægge et godt pres på Arsenals mål, så blev det aldrig rigtig farligt for The Gunners.

Arsenals forsvar, som i dagens anledning var uden Per Mertesacker, der sad på bænken, havde styr på begivenhederne, og havde en sikker sidste skanse i Ospina i målet, som havde flere gode redninger i kampen.

Efter 89 minutter scorede Arsenal sit andet mål. Indskiftede Tomas Rosickys svage afslutning blev rettet af og snød Tim Howard i Evertons mål.

2-0 blev slutresultatet, og Arsenal går forbi Manchester United i tabellen og indtager en tredjeplads.