Silva sørger for status quo i den engelske guldkamp

31/01/2015

Manchester Citys mesterskabsdrømme lever endnu, efter det lørdag aften lykkedes holdet at få 1-1 med hjem fra besøget hos Chelsea i London, hvor City ellers var kommet bagud.

Spanieren David Silva lavede det vigtige udlignende mål for Manchester City, da han kom glidende ind i en Sergio Agüero-afslutning og styrede bolden i mål kort før pausen.

Det var tydeligt kampen igennem, at Chelsea kunne være bedst tjent med et uafgjort resultat, idet London-klubben inden kampen havde fem point mere end gæsterne.

Manchester City virkede mest aggressive, men Chelsea stod taktisk klogt på banen og gav få muligheder væk.

Sergio Agüero havde dog muligheden for at bringe Manchester City foran, men argentineren skød forbi målet, da han fra højre side havde frit løb mod Chelseas mål.

I stedet var det Jose Mourinhos mandskab, der kunne juble først fem minutter før pausen.

Serberen Branislav Ivanovic chippede på fornem vis bolden bag Manchester Citys bagkæde. Her kom Eden Hazard løbende og fandt med en tværaflevering elegant den franske angriber Loic Remy, der ubesværet kunne sparke det mørkeblå hjemmehold i front.

Glæden varede dog kun få minutter, før David Silva og City svarede igen med udligningen til pausestillingen 1-1.

Kampens vigtighed skinnede igennem i hele anden halvleg, hvor særligt Chelsea spillede yderst forsigtigt og kun satsede fremad banen ved dødbolde.

I den anden ende forsøgte City at lege låsesmede, men Chelseas forsvar kunne gæsterne ikke dirke op.

Halvlegens mest mindeværdige øjeblik kom i det 77. minut, da Frank Lampard gjorde entre på Stamford Bridge.

Det har han gjort så mange gange før, men denne gang var det i en Manchester City-trøje. Det forhindrede dog ikke hjemmepublikum i at hylde deres tidligere helt med både klapsalver og sange.

Hjemmeholdets fans græder dog næppe snot over, at det hverken lykkedes Lampard eller andre City-spillere at score i kampen, der derfor endte som ved pausen, 1-1.

Chelsea topper Premier League med 53 point, Manchester City har 48 point, mens Manchester United er treer med 43 point.