SK Aarhus overrasker med premieresejr i København

01/09/2015

Der er måske ikke mange, der tror på SK Aarhus i denne sæson i Boxer Dameligaen, men tirsdag aften hentede holdet en overraskende udebanesejr i premierekampen i ligaen.

SK Aarhus tog fra Frederiksberg med en 20-19-sejr over København Håndbold i en kamp, der var spændende til sidste fløjt.

Kampen begyndte også som en lige forestilling frem til stillingen 3-3, men så tog gæsterne fra, efter at Anne Sophie Okkel bragte SK Aarhus foran 4-3 på et straffekast.

Der blev lagt tryk på fra aarhusianerne i Frederiksberg Hallen, og det blev 7-3 og 8-4, og med en scoringsprocent på 67 kunne Anne Sophie Okkel gøre det til 11-5 efter små 20 minutter.

Med få minutter igen af første halvleg reducerede hjemmeholdet til 10-14, men i undertal var Okkel igen på pletten på et straffekast, og gæsterne kunne gå til pause foran 15-10.

I indledningen af anden halvleg bølgede det lidt frem og tilbage. Der blev lavet for mange fejl i begge ender, og efter et kvarter var SK Aarhus foran 17-14.

Det skyldtes ikke mindst godt spil i SK Aarhus-målet af Mathilde Juncker, der med 13 minutter igen lå på en redningsprocent på 53.

Der skulle gå seks og et halvt minut, før netmaskerne igen blafrede bag hende efter en københavner-scoring.

Med blot fem scoringer af København Håndbold og tre scoringer fra gæsterne i de første 20 minutter af første halvleg, blev det til i et tæt opgør.

Med to minutter igen var der spænding ved aarhusiansk 20-18-føring efter en reducering fra Pernille Holmsgaard.

Hjemmeholdet kom på 19-20, men en afslutning på stolpen gav aarhusianerne bolden de sidste 20 sekunder, og SK Aarhus modstod hjemmeholdets pres og kunne juble over at komme godt fra start i den nye sæson.