Skarpe Newcastle giver manager første sejr

31/01/2015

Newcastles midlertidige manager John Carver sover formentlig bedre natten til søndag, end han har gjort længe.

Lørdag eftermiddag vandt Newcastle for første gang med Carver ved roret - og for første gang i fire ligakampe - da Hull blev besejret med 3-0 på udebane.

Sejren kom dog ikke så let i hus, som resultatet kan antyde, idet hjemmeholdet i store dele af kampen pressede Newcastle. Men som ofte før skulle skarpheden vise sig at være afgørende.

Det lykkedes Hull at få bolden i nettet i første halvlegs overtid, men i bedste Diego Maradona-stil blev bolden skubbet over målstregen med en strakt arm.

I stedet for en udligning af Remy Cabellas fem minutter gamle føringsmål indkasserede Ahmed Elmohamady en advarsel.

Dermed kunne udeholdet gå til pause med en 1-0-føring.

2-0 målet var lidt af en perle fra den ranglede kantspiller Sammy Ameobi.

Knap 10 meter uden for feltet tog den 22-årige englænder et træk ind i banen, før han hamrede bolden i det fjerneste målhjørne.

Hull gav dog ikke op, og hjemmeholdet kom frem til flere store chancer, der kunne bringe spænding tilbage i opgøret.

Håbet om et comeback blev for alvor punkteret efter 78 minutter, da franskmanden Yoan Gouffrans afslutning blev rettet af og gik i mål til slutresultatet 3-0.

Efter den tiltrængte sejr indtager Newcastle aktuelt 10.-pladsen, mens Hull er under nedrykningsstregen som nummer 18.

I løbet af ugen offentliggjorde Newcastle, at John Carver forbliver manager for resten af sæsonen, hvorefter klubben vil finde en ny permanent manager. Carver overtog managersædet efter Alan Pardew, der røg til Crystal Palace.