Skjern slår lokalrival og vinder pokalfinalen

29/03/2015

Skjern Håndbold vinder pokalfinalen over Tvis Holstebro efter en tæt kamp, hvor Skjern var bagud ved pausen.

I kampens afslutning fandt Skjern-målmand Søren Pedersen storspillet frem i målet, og hans mange redninger var med til at afgøre kampen til Skjerns fordel. Skjern vandt 24-20.

Det er Skjerns anden pokaltitel i klubbens historie. Første gang klubben vandt pokalturneringen var i sæsonen 1998/1999.

Der blev gået til stålet mellem de vestjyske ærkerivaler, og allerede i første halvleg havde forsvarskrumtap Thomas Klitgaard fra Skjern og Søren Tau fra Tvis begge fået to udvisninger.

Kampen var hård fysisk, men der var aldrig tale om svinsk spil.

Før pausen var Skjerns Lasse Mikkelsen særdeles velspillende. Den store bagspiller blev halvlegens topscorer med seks mål.

På trods af Mikkelsens mange scoringer, var det Tvis, der kunne gå til pause med en føring på 12-11.

Lige som i lørdagens semifinale mod KIF Kolding København steppede Skjern-forsvaret et nyk op i anden halvleg. 12 minutter inde i halvlegen kunne Nikolaj Markussen hamre Skjern foran 17-15.

Men så begyndte de grønklædte at dumme sig, og tre mål senere var det Tvis, der var foran.

Der var lagt op til en uhyre intens og spændende afslutning på pokalfinalen, og det var præcis, hvad tilskuerne i Gigantium i Aalborg fik.

Skjern fik lavet et lille hul til 22-20, mens Tvis fortsatte med at brænde chancer på Søren Pedersen i Skjern-målet.

Lasse Mikkelsen fik reelt lukket kampen med halvandet minut tilbage, da han med sit niende mål gjorde det til 23-20.

Tvis erkendte sit nederlag, og kampens sidste minut blev spillet i et gående tempo med en enkelt Skjern-scoring til følge, så kampen sluttede 24-20.