Skræmmende Bayern kvaser Dortmund i ensidigt topbrag

04/10/2015

Det er umuligt at se, hvem der skal stoppe Bayern Münchens kurs mod klubbens fjerde tyske mesterskabstitel på stribe.

Søndag aften understregede de skræmmende stærke sydtyskere, hvem der aktuelt er rækkens bedste hold, da Bundesligaens nummer to, Borussia Dortmund, blev pryglet med hele 5-1 på Allianz Arena i München.

Bayern har vundet alle sine otte kampe i den tyske liga og har foreløbig også gjort rent bord i Champions League og pokalturneringen.

Festen fortsætter også for Robert Lewandowski, der er helt ustyrlig og tilføjede yderligere to mål til sin vanvittige statistik. 12 mål har polakken noteret sig for i de seneste fire kampe.

Han forblev dog målløs i hele første halvleg, hvor han overlod scenen til Thomas Müller, som lavede Bayerns to første mål.

Men spillet var dårligt nok blevet sat i gang efter pausen, før Lewandowski udbyggede sin skræmmende målstatistik.

Han fik dog god hjælp af Dortmunds forsvar til 3-1-scoringen, som faldt få sekunder efter sidebyttet.

Forsvarsduoen Sokratis Papastathopoulos og Mats Hummels rullede den røde løber ud, da en lang bold blev sparket frem fra Bayerns forsvarskæde.

Ingen af dem fik fat i den ellers harmløse aflevering, og målmand Roman Bürki fuldendte farcen, da han lod sig overliste af Lewandowskis tæmning, så polakken uden problemer kunne løbe bolden helt ind i mål.

Den scoring dræbte den smule spænding, der var opstået, da Dortmund før pausen havde reduceret til 1-2 ved Pierre-Emerick Aubameyang.

Den lynhurtige angriber har scoret i samtlige Dortmunds otte Bundesligakampe i denne sæson, men scoringen gav ikke noget korrekt billede af styrkeforholdet, for Bayern var klart bedst, og i anden halvleg blev der sat en tyk streg under det faktum.

Lewandowski øgede til 4-1, da han med største selvfølgelighed sendte en tværpasning i nettet med venstre inderside, og midtvejs i anden halvleg øgede Mario Götze til 5-1.

På en dag, hvor rækkens nummer tre, Schalke 04, også tabte, øgede Bayern sit forspring i toppen af tabellen.

Josep Guardiolas tropper har maksimumpoint 24, mens Dortmund følger efter med 17 point. Schalke har 16 på tredjepladsen.