Spanien stryger i kvartfinalen uden at spille sig ud

25/01/2015

Spanien er klar til VM-kvartfinalen i herrehåndbold efter en sikker sejr på 28-20 over Tunesien søndag aften - Spanien førte 18-9 ved pausen.

De regerende mestre var mere end én klasse over Tunesien i ottendedelsfinalen i Lusail, og det spanske landshold spillede som et hold, der vil være en stor mundfuld for alle andre hold i turneringen.

Solidt forsvar, sikker i angrebsspillet og en fabelagtig målmand i Gonzalo Perez de Vargas.

Målmanden havde i første halvleg en redningsprocent på 42 - den faldt dog i anden halvleg, da spanierne slappede lidt af.

Spanierne tillod sig selv at køre på frihjul i anden halvleg, men slappede alligevel ikke så meget af, at føringen kom i fare. Det vidnede om stort fokus i truppen.

Samlet set gav den spanske kvalitet på alle pladser sig udslag i, at spanierne førte med 4-0 efter fem minutter. 10-4 var stillingen efter et kvarter, og så var det 18-9 ved pausen.

Tuneserne kom tættere på i anden halvleg efterhånden som spanierne skiftede ud og sparede spillere med henblik på resten af turneringen. Andenmålmand José Manuel Sierra var den eneste i den spanske trup, som blev siddende på bænken.

Men lige lidt hjalp det Tunesien. Spanierne var bedst over hele banen og sørgede blot for at holde stillingen ved lige.

Hvis Danmark mandag aften vinder sin ottendedelsfinale over Island, venter Spanien i kvartfinalen. Søndagens spanske VM-hold ser frygtindgydende ud.

Kroatien spillede sig også i kvartfinalen søndag aften. De kroatiske favoritter var dog presset helt ud i tovene af Brasilien og endte med en snæver sejr på 26-25.

Brasilien førte med 15-13 ved pausen og lignede et vinderhold til meget sent i kampen.

Kroatien skal i kvartfinalen møde vinderen af opgøret mellem Polen og Sverige.