Stærke FC København kværner over Esbjerg

23/07/2016

Esbjerg og FC København tørnede lørdag aften sammen på Blue Water Arena i Alka Superligaen i en ensidig forestilling, som sluttede med en sikker københavnsk 4-0-sejr foran 5.439 tilskuere.

Københavnerne satte fra kampens første minut Esbjerg under et gevaldigt pres, og det gav pote allerede efter et kvarters spil, da Benjamin Verbic scorede tæt under mål efter et godt slået hjørnespark.

Vestjydernes Kevin Mensah kom efterfølgende frem til enkelte gode muligheder i første halvleg, men skarpheden foran FC Københavns mål var ikke til stede.

Billedet var det samme efter pausen, hvor FC København fra anden halvlegs start trykkede på.

I det 53. minut brillerede nyindkøbet Rasmus Falk således med et drømmemål fra 20 meters afstand, da han sendte bolden op i målhjørnet.

Seks minutter senere punkterede FCK-anfører Thomas Delaney reelt kampen. Fra en helt fri position foran Esbjerg-målet headede han let københavnerne foran med 3-0 efter endnu et hjørnespark.

Efter 70 minutter var det indskiftede Kasper Kusks tur til at komme på måltavlen. I en effektiv omstilling blev kantspilleren spillet helt fri foran mål af Andrija Pavlovic, og Esbjergs Jeppe Højbjerg måtte sande, at det fjerde mål i kampen var gået ind bag ham.

FC København hentede med sejren den anden ud af to mulige i den nye sæson, mens Esbjerg må på træningsbanen og skærpe defensiven. Hele otte mål er der gået ind på vestjyderne i sæsonens første to kampe.