Svagt pund får turister til at købe smykker i Storbritannien

Nye tal fra det britiske statistikkontor (ONS) tyder på, at britiske forbrugere ikke har ladet visakortet blive i pungen som følge af bekymring for det såkaldte brexit.

Således viser nye tal torsdag, at detailsalget i Storbritannien er steget med 1,4 procent i juli sammenlignet med måneden før, hvor briterne stemte for at forlade EU.

De officielle tal overstiger dermed alle prognoser, der ellers pegede i retning af en stigning på blot 0,2 procent. Det rapporterer Sky News.

- Det er stærke tal, der viser en markant stigning i salget i forhold til juli sidste år, siger cheføkonomisk rådsgiver i ONS Joe Grice.

Han vurderer, at det varme julivejr i Storbritannien kan have været en vigtig årsag til stigningen i salget af tøj og sko.

Ligeledes har det angiveligt haft en positiv betydning for detailsalget, at pundet er faldet markant efter det britiske farvel til EU, påpeger han.

- Det tyder på, at det svage pund har tilskyndet udenlandske besøgende til at bruge penge, siger han.

Stormagasiner og specialbutikker melder om en god juli måned. Således er salget af ure og smykker steget hele 16,6 procent i juli sammenlignet med samme måned sidste år. Det er det største spring i næsten to år.

/ritzau/

Dagens Gossip