Terrortiltalt mistænkt for at hylde IS på lokumsvæg

På et fængselstoilet på Politigårdens Fængsel i København er der i sommer blevet skrevet en tekst, hvor skribenten angiveligt erklærer loyalitet til islamisten Abu Bakr al-Baghdadi. Al-Bagdhadi er leder af bevægelsen Islamisk Stat.

Anklagemyndigheden mistænker en terrortiltalt mand for at stå bag. Det nægter han dog torsdag i Københavns Byret.

Her sidder han sammen med tre andre mænd tiltalt for medvirken til terrorisme i forbindelse med Omar el-Husseins angreb på den frivillige synagogevagt Dan Uzan i København i februar j fjor.

Anklager Sidsel Klixbüll har torsdag formiddag fremlagt teksten fra toiletvæggen i retten. Teksten fremstår som at være fra "holdet her" og er rettet mod "alle danske svin".

Teksten taler om "sultne løver", der er kommet for at lægge "landet i ruiner.

Skriften på lokumsvæggen blev opdaget den 7. juni i år. På det tidspunkt sad den 23-årige IA varetægtsfængsel på Politigården sammen med seks andre.

- Er det dig, der har skrevet det, spørger anklager Klixbüll, og svaret fra IA falder prompte.

- Negativ. Nej.

I retssagen er de fire tiltalt for at have haft tæt kontakt til Omar el-Hussein, i timerne efter at han angreb kulturhuset Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev dræbt og flere politifolk såret.

Kontakten med el-Hussein har ifølge anklagemyndigheden været så tæt, at det kan anses som medvirken til det angreb, som el-Hussein udførte nogle timer senere - angrebet mod synagogen i Krystalgade.

Anklagen mod de fire lyder på medvirken til drab og drabsforsøg og terrorisme. Alle nægter sig skyldige. I forbindelse med efterforskningen er det kommet frem, at Omar el-Hussein svor troskab til al-Bagdhadi inden angrebet mod Krudttønden.

/ritzau/

Dagens Gossip