Tidlige scoringer sender Australien i asiatisk finale

27/01/2015

Australien er for anden gang i træk klar til finalen i de asiatiske fodboldmesterskaber, efter at værtsnation tirsdag middag dansk tid vandt 2-0 over De Forenede Arabiske Emirater på to hurtige mål.

I slutkampen venter et nyt møde med Sydkorea, hvor australierne kan få revanche for 0-1-nederlaget til samme modstander i den indledende runde.

Finalepladsen var aldrig for alvor i fare for værterne, der allerede efter godt et kvarters spil førte med 2-0 mod en modstander, der ikke havde den samme medvind som i den meget overraskende kvartfinalesejr over Japan.

Det blev 1-0 efter tre minutter, da emirataraberne koncentrerede sig lidt for meget om farlige Tim Cahill ved en australsk dødbold. Det skabte plads til centerforsvareren Trent Sainsbury fra FC Zwolle i Holland, og han headede hjemmeholdet i front.

Der var spillet 16 minutter, da Sainsburys forsvarskollega, venstrebacken Jason Davidson fordoblede føringen med en let scoring ved bageste stolpe. Dermed blev han den 10. australier på måltavlen i denne turnering.

De arabiske outsidere forsøgte at slå tilbage efter pausen, men selv om holdet fik sat nogle pæne angreb op, blev der ikke skabt mange åbne muligheder, og dermed kunne træner Ange Postecoglous tropper juble over finalepladsen.

Det er tredje gang, Australien deltager i Asian Cup. Første gang i 2007 resulterede i en syvendeplads, mens "the socceroos" for fire år siden tabte finalen til Japan.

Sydkorea - traditionelt en af Asiens fodboldstormagter - har ikke vundet de asiatiske mesterskaber siden 1960 og spiller sin første finale i 27 år.