TV2: Hovedpunkter i trepartsaftale er faldet på plads

Hovedpunkterne til en ny trepartsaftale mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening og LO er faldet på plads, og aftalen bliver præsenteret på fredag, erfarer TV2 Business.

Ifølge lønmodtagernes organisation er der dog et stykke vej endnu med forhandlinger. LO skriver på Twitter, at trepartsaftalen ikke er faldet på plads.

- Vi forhandler fortsat på livet løs, lyder det.

Efter planen skal parterne mødes igen til forhandlinger fredag klokken 12:00.

Ifølge TV2 Business er det dog allerede på bordet, at arbejdsgiverne forpligter sig til at oprette 8000-10.000 praktikpladser som del af trepartsaftalen, uden at der dog er sanktioner, hvis arbejdsgiverne ikke leverer.

De nye praktikpladser skal bidrage til at undgå mangel på faglært arbejdskraft indenfor en række vigtige områder.

De nye praktikpladser skal finansieres ved, at arbejdsgivere, der ikke opretter praktikpladser, betaler til de arbejdsgivere, der opretter pladserne.

Desuden skal de nye praktikpladser især oprettes inden for fag, hvor der er rift om de uddannede.

Parterne er ifølge TV2 Business ligeledes blevet enige om, at AMU-uddannelserne skal reformeres. Først skal uddannelserne ses efter i sømmene, og resultatet af de undersøgelser skal ligge klar umiddelbart efter overenskomstforhandlingerne på det private område i foråret 2017.

Endelig skulle parterne være blevet enige om stramninger af rådighedsreglerne. Blandt andet ventes det at blive et krav til nyuddannede, at de skal søge job i hele landet, når de er færdige med deres uddannelse.

/ritzau/

Dagens Gossip