Tvis Holstebro er ude af EHF Cuppen efter tæt kamp

19/04/2015

På papiret var der gode chancer for en plads i EHF Cuppens Final 4-stævne for Team Tvis Holstebro, efter holdet blot tabte 27-28 i Slovenien i det første kvartfinaleopgør mod Gorenje Velenje.

Men danskerne lavede for mange fejl på afgørende tidspunkter hjemme i returkampen, og det endte med et nederlag på 30-31 i en intens affære.

Tvis Holstebro fik en skidt start på kampen og kom hurtigt bagud med tre mål. Det kom til at præge resten af første halvleg.

Det jyske hold haltede konstant lidt efter slovenerne i de første 30 minutter - primært fordi Tvis Holstebro slet ikke fik fat forsvarsmæssigt.

Det betød, at slovenerne kunne gå til pause med en føring på 18-16.

I begyndelsen af anden halvleg kom det danske hold bedre med, og ved 19-19 efter mindre end 4 minutter af halvlegen var der kontakt.

Men det var en ujævn dansk indsats hele vejen. Kort efter var de bagud med tre igen, inden de godt midtvejs atter kom op på siden af slovenerne.

Det forblev en helt lige kamp, og efter 21 minutter af anden halvleg kom hjemmeholdet endelig i front, da Allan Damgaard gjorde det til 27-26.

Tvis Holstebro gjorde det dog svært for sig selv med flere fejl i slutfasen, og da Gorenje Velenje scorede tre mål på stribe og kom foran 29-27 med fem minutter igen, så det for alvor svært ud.

Men det var ikke kun danskerne, der dummede sig i slutfasen. To udvisninger til slovenerne bragte Tvis Holstebro op på 29-29 med tre minutter tilbage, og alt var igen åbent.

Desværre for danskerne manglede skarpheden til sidst, og så kunne Gorenje Velenje spillede sig videre med endnu et etmålssejr - 31-30 til slovenerne.

Senere søndag spiller Skjern Håndbold også anden kvartfinale i turneringen mod tyske Melsungen.