Tyrkiet truer med at bryde flygtningeaftale

EU skal enten give os visumfrihed eller opgive flygtningeaftalen med os.

Så kontant er udmeldingen fra Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, i et interview med den tyske avis Bild mandag.

Ifølge ministeren bør Den Europæiske Union fra oktober indføre visumfrie rejser for tyrkiske statsborgere. Hvis ikke det sker, vil Tyrkiets flygtningeaftale med EU blive tilsidesat, lyder advarslen.

- Jeg ønsker ikke at tale om det værst tænkelige scenarie. Samtaler med EU fortsætter, men det er klart, at vi enten anvender alle traktater samtidig eller tilsidesætter dem alle, siger han til Bild ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Et af hovedelementerne i aftalen er, at enhver flygtning eller migrant, der sejler fra Tyrkiet til Grækenland, sendes tilbage til Tyrkiet. Til gengæld skal EU støtte Tyrkiet økonomisk.

EU har tidligere givet løfter om at tilbyde visumfrie rejser til store dele af unionen. EU har også lovet at sætte fart i forhandlingerne om tyrkisk medlemskab af EU.

De dele af aftalen er dog blevet forsinket som følge af en strid om tyrkisk anti-terrorlovgivning samt den tyrkiske regerings håndtering af et mislykket kupforsøg i landet.

/ritzau/

Dagens Gossip