Ung FCN-offensiv punkterer Hobros Europa-drøm

25/05/2015

Hobro og FC Nordsjælland kan stadig nå en fjerdeplads og Europa League-kvalifikation efter holdenes møde mandag i Alka Superligaen.

Men med en hjemmesejr på 4-2 til FC Nordsjælland bliver det yderst vanskeligt for begge hold at hente Randers på fjerdepladsen med blot to kampe tilbage af sæsonen.

En Hobro-sejr ville ellers have sendt oprykkerne op på siden af Randers og dermed lagt pres på kronjyderne inden deres opgør mod Silkeborg.

Men FCN's unge offensiv viste ingen nåde over for Hobro. 19-årige Marcus Ingvartsen, 20-årige Emiliano Marcondes og 22-årige Uffe Bech scorede hjemmeholdets fire mål.

FCN var mere eller mindre overlegne kampen igennem, hvis man ser bort fra de sidste 10 minutter af første halvleg.

Det var Hobro-spillernes første besøg på kunstgræsset i Farum, og det udnyttede hjemmeholdet til at skabe store chancer i de første 35 minutter.

Både Mario Ticinovic, Uffe Bech og Emiliano Marcondes havde muligheder for at bringe hjemmeholdet foran, men det blev angriberen Marcus Ingvartsen, der åbnede målscoringen 10 minutter før pausen.

Efter et godt træk og en resolut afslutning kunne Ingvartsen juble over sit første superligamål i sin ligakamp nummer 14. Senere skulle Ingvartsen få endnu mere jubel-erfaring.

Hjemmeholdets glæde varede kun kort, for målet fik gæsterne til at vågne op og spille bedre fremad banen. Faktisk kunne Hobro med lidt mere skarphed have været foran ved pausen.

Først havde Martin Mikkelsen banket en udligning i kassen med et hårdt langskud, som målmand David Jensen trods en hånd på bolden ikke kunne holde fra at gå i mål.

Dernæst ramte midtbanekollega Martin Thomsen indersiden af stolpen to minutter før pausen på en kæmpe chance. Martin Thomsen var således helt fri på kanten af det lille felt, men midtbanespillerens sjette sæsonmål udeblev.

Den afbrænder skulle vise sig dyr, for i anden halvleg blev Hobro kørt over.

Først stjal Ingvartsen nok engang rampelyset med sin scoring til 2-1, da han rundede Hobro-keeper Jesper Rask på en friløber.

Efter 66 minutter lukkede Emiliano Marcondes kampen, da han for tredje kamp i træk blev målscorer for FCN. Lige som i torsdagens kamp mod Brøndby faldt Marcondes' scoring efter et hjørnespark.

Det var på kanten til en ydmygelse, da lille Uffe Bech kom først på et indlæg efter 72 minutter og gjorde til 4-1, men med endnu et langskudsmål fra Martin Mikkelsen slap Hobro med et 2-4-nederlag.