Venstre: Én klageindgang kan lette børns liv

Skrevet af admin

25/01/2015

Mest læste i dag

Der kan være god fornuft i at indføre én klageindgang for børn, der for eksempel vil klage over deres kommune eller skole, da det offentlige klagesystem kan være en jungle at finde rundt i.

Sådan lyder det fra Venstres børne- og familieordfører, Tina Nedergaard.

- Jeg kan godt lide tanken om én indgang, hvorefter systemet finder ud af, hvor sagen skal flyttes hen, for det kan være uoverskueligt for mange børn.

- Men det er samtidig vigtigt, at vi ikke bare bygger oven på det eksisterende system. Det skal ikke bare være en lappeløsning, siger Tina Nedergaard til Ritzau.

Berlingske skriver søndag, at op mod 93 procent af de klager, der havner hos Ombudsmandens Børnekontor, bliver afvist, hvilket blandt andet skyldes, at alle andre klagemuligheder ikke er udtømt.

De seneste to år har 1345 klaget til kontoret, hvoraf 121 sager efterfølgende er blevet behandlet.

Det har fået Børnesagens Fællesråd og Børns Vilkår til at foreslå, at børn fremover skal kunne nøjes med at klage et sted, fordi mange børn oplever at løbe panden mod en mur, når de klager.

Og det forslag kan der være fine perspektiver i ifølge Venstre, men partiet mener samtidig, at man skal finde ud af, hvorfor så mange børn overhovedet klager i første omgang.

- Vi kan ikke tillade os som samfund, at sager trækker ud i op til flere år, så er vi nødt til at se på, hvor systemet fejler, når så mange klager, siger Tina Nedergaard.

Hos Dansk Folkeparti er man ligeledes ikke afvisende over, at børns klager kan blive samlet et sted.

- Der er positive tanker i det, men jeg mener, at det er vigtigt, at reglerne bliver ensartet i hele landet, så alle får samme muligheder og rettigheder i forhold til at klage deres sag, siger familieordfører Karin Nødgaard (DF) til Ritzau.

Minister for børn, ligestilling og sociale forhold Manu Sareen (R) siger søndag til Ritzau, at en klageindgang kan være en fin idé, men at hans embedsværk i øjeblikket er ved at undersøge hele området.

/ritzau/