Vestergaard header sig til matchvinderrolle for Werder

30/08/2015

Morten Olsen kan ikke finde plads til Jannik Vestergaard på det danske landshold, men i Werder Bremen er man glad for den høje forsvarsspiller.

Søndag blev han matchvinder i Werder Bremens første ligasejr i denne sæson, da han tidligt i anden halvleg stod for det afgørende mål i sejren på 2-1 hjemme mod Borussia Mönchengladbach.

Chelsea-lejesvenden Andreas Christensen sad på bænken gennem hele kampen for udeholdet.

I en lige første halvleg tog Werder Bremen føringen fem minutter før pausen, da den tidligere AGF'er Aron Johannsson sikkert omsatte et straffespark.

Men et uorganiseret Werder-forsvar ødelagde muligheden for en pauseføring, da Lars Stindl tæt under mål kunne sparke udligningen ind ved den nærmeste stolpe.

I anden halvleg trådte Jannik Vestergaard ind på scenen. Ved et hjørnespark kom han højest op, og med hovedet dirigerede han bolden ind til 2-1 bag en forgæves sprællende Gladbach-keeper.

Udeholdet pressede herefter Jannik Vestergaard og Werder Bremen længere tilbage på banen, men hjemmeholdet havde fået afstemt defensiven bedre efter pausen.

Den stærke defensiv resulterede med seks minutter tilbage i, at indskiftede Fin Bartels fik en friløber fra egen banehalvdel, men han misbrugte på det skammeligste.

Og Werder var ikke færdige med at gøre det svært for sig selv. Få minutter før tid fik holdet straffe, og Granit Xhaka fik rødt kort efter sin anden advarsel i situationen.

Aron Johannsson, der sikkert scorede fra 11-meter-pletten i første halvleg, var taget ud, og så fik en anden indskifter Felix Kroos chancen, men han sparkede forbi.

Det lykkedes alligevel at køre 2-1-sejren hjem, og dermed blev Jannik Vestergaard matchvinder.

Werder Bremen havde blot fået et enkelt point i de to første kampe i sæsonen, men takket være Jannik Vestergaards sejrsgivende scoring rykker holdet op midt i tabellen efter tre runder.