VM-chok: Værten Qatar banker Tyskland i kvartfinalen

28/01/2015

I Qatar kan man købe sig til mange ting. Også på håndboldbanen, hvor Qatar overraskende er klar til semifinalen ved VM på hjemmebane.

Med en sejr på 26-24 over Tyskland er Qatar nærmest sensationelt klar til semifinalen.

Qatar har haft stor succes med naturaliseringen af en håndfuld stjernespillere fra mange forskellige lande. De slog igen til onsdag aften.

Samtidig sørgede hjemmepublikum for den hidtil bedste stemning i Lusail Multipurpose Hall. Og det var ikke kun de "købte" Qatar-fans, som sørgede for larm i hallen.

Det var også flere tusinde lokale fans iført de traditionelle og kridhvide klædedragter, som sørgede for at overdøve de få hundrede medrejsende tyske tilskuere.

Det gav Qatar en chokstart og føring på 8-4, og tyskerne måtte kæmpe for at finde fodfæste.

Flere dommerkendelser gik i den periode Tyskland imod, og de brokkede sig højlydt ude på den tyske bænk.

Der var drama for alle pengene, da Bertrand Roine fra Qatar og den tyske anfører Uwe Gensheimer kom op at tottes og måtte ud og køle af i to minutter hver.

En observatør siddende bag dommerbordet gjorde sin indflydelse gældende i den situation, da han genså episoden på video.

Inden VM gik i gang, introducerede det internationale håndboldforbund (IHF) et overvågningssystem, som man for første gang har taget i brug ved en slutrunde.

Og kort efter måtte observatøren i aktion igen, da han lige skulle konstatere, at en Qatar-scoring var inde over målstregen. Meget gik Qatars vej i denne periode.

Det hjalp heller ikke, at Tysklands bedste skytte, Steffen Weinhold, så ud til at døje med en lårskade og ikke virkede helt fit til kampen.

Qatar kom foran 13-7 og senere 16-9. Gensheimer gik og rystede på hovedet, brændte et straffekast, men satte så kampens flotteste mål ind til 10-16-reducering.

Tyskland skiftede keeper, ind kom Silvio Heinewetter, og han tog flot fra i målet, så tyskerne kunne gå til pause bagud 14-18.

I anden halvleg kom tyskerne tilbage og fik reduceret til 19-20, men igen trak Qatar fra anført af cubansk-fødte Rafael Capote, der gjorde det til 25-22 med 12 minutter tilbage.

Tyskerne forsøgte desperat at få udlignet, men det lykkedes ikke at komme tættere på end 24-26, da Danijel Saric med bosniske rødder leverede flere glansparader i slutminutterne.

Qatar skal i fredagens semifinale møde Polen, som lige så overraskende slog Kroatien i en af de andre kvartfinaler.