William Demant Holding lukker ned i Thisted

William Demant Holding sætter gang i en større omstrukturering, som skal samle medarbejderne på færre steder og sikre fremtidige besparelser.

Det koster produktionen i Thisted, der rykker til Polen. Omkring 200 medarbejdere vil blive afskediget.

- Vi har nu taget det næste skridt i vores ambitiøse plan for at opnå yderligere effektivitet og understøtte vores fremtidige vækst, da jeg mener, det er yderst vigtigt, at vi etablerer stærke og omkostningseffektive drifts- og udviklingsfunktioner for at bevare vores konkurrenceevne, skriver administrerende direktør Niels Jacobsen i regnskabet.

På produktionsfronten vil William Demant lukke helt ned i Thisted inden udgangen af 2018 for at flytte driftsaktiviteterne til Polen.

- I dag bliver mere end 90 procent af standardprodukterne lavet i Polen, og med det nuværende setup kan vi nu flytte de resterende operationelle aktiviteter til Polen.

- Som konsekvens vil produktionsfaciliteterne blive lukket ned før afslutningen af 2018, skriver William Demant Holding.

William Demant Holdings kommunikationsafdeling oplyser, at der er tale om omkring 200 medarbejdere. Et forløb vil nu gå i gang, men der forventes afskedigelser.

I USA har selskabet allerede i første halvår lukket for produktionen i Eagan i Minnesota og rykket teltpælene til Mexico.

Til gengæld vil forsknings- og udviklingsaktiviteterne muligvis flytte fra Schweiz til Polen og Danmark og give øget medarbejdertal i de afdelinger, skriver William Demant.

I 2016 vil omstruktureringsomkostningerne lande på omkring 200 millioner kroner, hvoraf de 52 millioner kroner blev brændt af i første halvår.

Samlet vil planen koste en halv milliard kroner frem mod 2018.

Planen kommer i et halvårsregnskab, der viser en solid vækst i omsætningen for William Demant Holding på 15 procent til 5,8 milliarder kroner.

Overskuddet faldt til gengæld med fem procent til 634 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip