5 sandheder om sex i et langvarigt forhold

Foto: Shutterstock

Hvis du har været i et forhold i mange år, kender du alt til de udfordringer eller vilde perioder, jeres sexliv gennemgår.

Der kommer tørkeperioder, der kommer perioder med lange, stressende arbejdsdage og en presserende lyst til bare at ligge på sofaen, og du kommer til at opleve, at din sexlyst ikke er som i starten af jeres forhold.

Der hersker mange myter om sex i ”et sundt forhold”, men hvad er egentlig sandhederne?

I samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, kigger vi nærmere på 5 sandheder, når det kommer til din sexlyst i et langvarigt forhold.

Læs dette alene, eller sammen med din partner.

Her er 5 sandheder om din sexlyst i et langvarigt forhold

1. Mænd oplever også lav sexlyst

Der hersker en stereotyp forestilling i samfundet om, at det kun er kvinder, der oplever at have lav sexlyst. Det passer ikke.

Stress, fysisk udmatning og mentale problemer kan alt sammen medvirke til, at du har nedsat sexlyst – uanset om du er mand eller kvinde. 

Hvis du oplever, at din kæreste har mindre lyst end normalt, så tag en snak om, hvad årsagen kan være, og hvordan du kan hjælpe?

2. Sex behøves ikke være spontant for at være frækt

Nogle tror, at det at tage en beslutning om at have sex eller lægge det ind i kalenderen, fjerner alt det frække ved det.

Men hvis du oplever at have lav sexlyst, viser dét, at du sætter tid af til din partner, at du har respekt for hans eller hendes behov og ønsker og er villig til at gøre en indsats for at få vild lagengymnastik tilbage i jeres forhold.

3. Lav sexlyst kan indikere dybere problemer i forholdet

Der kan være mange forskellige årsager til, at du oplever at have nedsat lyst til sex.

Men ofte er det tegn på et dybere, mere intenst problem i jeres forhold.

Terapi kan hjælpe jer til at se på dynamikken i jeres forhold, og hvad der eventuelt er årsag til, at jeres sexliv ikke er, som det har været. 

4. Undgå at føle dig afvist

Hvis du er den i dit forhold, der har en høj sexlyst, kan du hurtigt gå hen og føle dig afvist, hvis du oplever, at din partner ikke vil have sex.

Det kan skabe en usund stemning i jeres forhold, og oftest vil din partners mangel på sexlyst have intet med dig at gøre. 

5. Monogam sex kan betyde nye udskejelser

Jo længere tid I har været sammen, desto mere stoler I på hinanden og er villige til at eksperimentere mere. 

Så faktisk kan monogam sex være langt mere spændende og nydelsesfuldt end at have mange partnere.

Stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, forklarer:

”Det kan være svært at vedligeholde intimiteten i et langvarigt parforhold. Hvis I har brug for at finde ind til hinanden igen, kan I med fordel prøve Discover Your Lover Brætspil, der kan give jeres sexliv krydderi og bringe jer tættere sammen. Og I er mere indstillet på at prøve nye ting i sengen, kan Orion Grey Box Bondagesæt være lige det, der skal til. Det indeholder 10 forskellige ting I kan bruge til blid bondage, fx pisk, håndjern, blindfold og brystklemmer,” forklarer altså Mathilde Mackowski. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip