5 ting du skal vide om analsex, før du kaster dig ud i det

Spørger man folk på gaden, vil flertallet næppe indrømme, at de dyrker eller har prøvet at have analsex. Men spørger man dem anonymt, kommer sandheden frem fra under lagenerne, og den afslører, at 36 procent af kvinder har prøvet at få den i nummer to!

Det samme gælder for 42 procent af mænd, som indrømmer, at de har prøvet det. Det viser et studie af det amerikanske “Centers for Disease Control and Prevention”, ifølge Men's Health, der har interviewet en række eksperter om at have sport i to'eren .

Hvis ikke du tør tale med andre om det, er det derfor på tide, at nogen gør: Her kommer dermed følgende fem ting, som du bør vide om analsex, hvis du skulle være i tvivl, eller hvis I overvejer at kaste jer ud i det som par:

1. Din røv bliver normal igen

Frygter du, at din anus blive udvidet, og at du i al evighed skal gå rundt med tyndskid i bukserne, så tager du fejl. Anus udvider sig under akten – ligesom den ville gøre det, hvis du skulle lægge en stor lort – men den strammer sig heldigvis ind igen.

2. Det kan blive dit livs bedste sex-oplevelse

Pointen er her endnu engang, at analsex ikke er farligt eller pinligt. For mange kvinder kan det tværtimod være en så sensuel oplevelse, at de får en meget intens orgasme, de sjældent vil glemme. Det skyldes blandt andet de mange nerver, der sidder i området, siger Dr. Alyssa Dweck, der er assisterende klinisk professor ved “Mount Sinai School of Medicine” til Men’s Health.

3. Det skal ikke gøre ondt

Sådan er det med så meget sex, men det særlige ved at involvere tarmen er, at den ikke producerer sekreter, der kan være med til at gøre oplevelsen mere glidende.

Brug derfor rigeligt med glidecreme og gerne silikonebaseret, da den ikke tørrer ligeså hurtigt ud, som vandbaseret gør det, råder klinisk sexolog og forfatter til bogen “Sex Unlimited“, Charley Ferrer, over for Men’s Health.

Har du problemer med hæmorider eller fordøjelsen, skal du overveje at afholde dig fra analsex, da det selvsagt kan irritere området.

4. Ingen skade sket

Når det så er sagt, har Dagens.dk tidligere berettet, at analsex ikke umiddelbart mistænkes for at gøre noget ved sammensætningen af de vigtige bakterier i endetarmen.

Ph.d og lektor på Center for Biologisk Sekvensanalyse på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, Henrik Bjørn Nielsen, sagde i den sammenhæng således:

- Jeg vil tro, at det ikke har nogen nævneværdig påvirkning. Den mængde af bakterier, som kommer ud hver dag er massiv. Hvis man kommer til at skrabe lidt bakterier ud under analsex, gør det nok ikke den store forskel.

Læs også: Derfor skal du ikke være bange for analsex

5. Det kræver tillid og kommunikation

Analsex skal som nævnt ikke gøre ondt, og ligesom første gang, du havde sex i det hele taget, kræver det tillid, og at I lytter til hinandens grænser, hvis I kaster jer ud i at prøve analsex.

Bruger I legetøj, skal I være opmærksomme på, at det kan forsvinde op i tarmen, modsat hvis det bliver brugt i en lukket kanal som en vagina. Pas derfor på, tal med hinanden om grænser, og start blødt ud ved at tage et bad sammen og brug en finger, råder eksperter over for Men’s Health.

 

 

 

Dagens Gossip