Tandkødsbetændelse: Symptomer og forebyggelse

Skrevet af PA

30/10/2017
Tandkødsbetændelse er en folkesygdom. Dog kan du selv være med til at sørge for, at undgå denne betændelsestilstand ved at vedligeholde en sund mundhygiejne og ved at holde øje med nogle bestemte symptomer.

Mest læste i dag

Undgå tandkødsbetændelse ved en god mundhygiejne 

Frygter du, at du måske har fået tandkødsbetændelse? I samarbejde med Zendium, sætter vi i denne artikel fokus på symptomer på og forebyggelse mod tandkødsbetændelse. Først og fremmest er det essentielt, at man sørger for at holde en sund mundhygiejne. Det gør man ved at børste sine tænder grundigt og bruge tandtråd. Dette er dog ikke nok. Det er også vigtigt, at du jævnligt besøger din tandlæge, som kan udføre tandrensninger.  

Tandkødsbetændelse gør i reglen ikke ondt, men kan føles ømt. Heldigvis er tandkødsbetændelse nemt at behandle. Der er mange, der ikke ved, at de har det, da lidelsen kan være ganske fredelig. Hvis man derimod ikke får det behandlet, kan det udviklet sig til den alvorligere tandkødssygdom paradentose. Det er derfor vigtigt, at være ekstra opmærksom på symptomerne på tandkødsbetændelse.

 

Symptomer på tandkødsbetændelse 

En god måde at være opmærksom på, om man har tandkødsbetændelse, er ved at kigge på farven af dit tandkød. Hvis du er bekymret for måden, dit tandkød føles eller ser ud på, anbefaler vi, at du snakker med din tandlæge. Det anbefales især, hvis du kan relatere til nogle af de følgende symptomer:

 

Betændelse i tandkødet

Oplever du, at dit tandkød føles hævet, anderledes, rødt, og ømt, er dette et tegn på, at du har betændelse i tandkødet.

 

Blødning fra tandkødet

Hold øje med om dit tandkød bløder, når du børster tænder eller bruger tandtråd.

 

Smerter når du tygger, eller ved kolde fødevarer

Oplever du smerter i munden, når du tygger sammen eller ved indtagelse af kolde fødevarer, kan det være et udtryk for usundt tandkød eller en følsom tandhals.

 

Hvornår skal du søge tandlæge

Let tandkødsbetændelse behandles nemt derhjemme med grundigere tandbørstning suppleret med tandtråd eller lignende – men er du i tvivl om noget med dine tænder, så søg assistance på tandklinikken.

Oplever du nogle af overstående symptomer, anbefales det, at du kontakter din tandlæge. Hvis du ønsker mere information, så kan du læse mere om tandkødsbetændelse på Zendiums hjemmeside.